1. Twente: 'Gastvrijheid en diversiteit kenmerken onze regio'

  Twente: 'Gastvrijheid en diversiteit kenmerken onze regio'

  De Twentse volksaard is gastvrij, laagdrempelig en open. Maar ook een tikkeltje bescheiden, terwijl zowel ondernemers als bezoekers de regio prijzen om de eindeloze mogelijkheden, de rust en de prachtige, groene omgeving. Voor Congresregio Twente dé reden om het gebied, in samenwerking met de gevestigde bedrijven, meer podium te geven. We spraken met twee eventondernemers uit de regio over hun onderneming en wat Twente in hun ogen zo bijzonder maakt.

 2. Corona-proof vergaderen op de mooiste vergaderlocatie van Nederland

  Corona-proof vergaderen op de mooiste vergaderlocatie van Nederland

  De 1,5 meter maatschappij is helaas nog steeds de realiteit. Video-calls en thuiswerken zijn momenteel de norm. Maar dit beperkt collega’s af en toe wel in hun creativiteit. Vooral als het aankomt op inspirerende en face-to-face interactie voor nieuwe ideeën, concepten en (jaar)plannen. Twente Marketing en Congresregio Twente speelt in op deze behoefte door een handige online adviestool op de markt te brengen. Binnen enkele stappen heb je de perfecte vergaderlocatie gevonden, die aan alle RIVM richtlijnen voldoet. Hier is ruimte en plek zat en dat maakt Twente in deze bijzondere tijd de mooiste en veiligste vergaderlocatie van Nederland.

 3. Twente wint de strijd om de Special Olympics Nationale Spelen 2022!

  Twente wint de strijd om de Special Olympics Nationale Spelen 2022!

  Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren; de Special Olympics Nationale Spelen. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats.

 4. Factsheet zakelijk toerisme Overijssel

  Factsheet zakelijk toerisme Overijssel

  Congresregio Twente en Zwolle richten zich op het aantrekken van zakelijke bijeenkomsten naar Twente en de Regio Zwolle. Vanuit het NBTC-NIPO wordt eens in de drie jaar het CZO, continue zakenreis onderzoek, gepubliceerd. Deze factsheet geeft inzicht hoe Overijssel het doet op de zakelijke markt.

 5. Webinar zakelijke events & 1,5 m maatschappij

  Webinar zakelijke events & 1,5 m maatschappij

  Tientallen vragen, ideeën en adviezen van meer dan 95 ondernemers en een tiental experts vlogen gedurende anderhalf uur over het scherm tijdens het webinar Zakelijke events & 1,5 m maatschappij. Wat geweldig dat zoveel ondernemers hun vragen en ervaringen met elkaar wilden delen en met elkaar willen kijken naar hoe we evenementen vanaf 1 juni weer vorm kunnen geven.

 6. Artikel Events.nl - Githa van Vilsteren: bijdragen aan het geluk van een ander

  Artikel Events.nl - Githa van Vilsteren: bijdragen aan het geluk van een ander

  Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Eventpersonality leer je je branchegenoten pas echt kennen. Dit keer maak je kennis met Githa van Vilsteren – Billet. Samen met haar echtgenoot Boudewijn voert ze sinds 2011 de directie over Landgoed De Wilmersberg in De Lutte.

 7. Coördinatiepunt Corona voor ondernemers in vrijetijdssector Overijssel van start

  Coördinatiepunt Corona voor ondernemers in vrijetijdssector Overijssel van start

  ‘Wat doe ik met annuleringen van boekingen? Waar kan ik terecht voor ondersteunende maatregelen?’ Ondernemers uit de vrijetijdssector, zoals evenementenorganisatoren, verblijfsaccommodaties, musea, horeca etc. kunnen met hun vragen over hun bedrijfsvoering in deze tijd van de coronacrisis, terecht bij een speciaal coördinatiepunt.

 8. Initiatieven uit de evenemtenbranche in de tijd van Corona.

  Initiatieven uit de evenemtenbranche in de tijd van Corona.

  Corona raakt ons allemaal. De onzekerheid over wat komen gaat, is voor velen zorgwekkend, maar het brengt ook het mooiste in de mens naar boven. Zelfs nu onze grootste oerdrift, elkaar ontmoeten, live communicatie, wordt ingeperkt, vinden we elkaar als nooit te voren. De sociale leegte wordt gevuld met prachtige initiatieven voor mensen die het nu het meest nodig hebben.

 9. Congresregio’s Zwolle en Twente: verbonden met de regio

  Congresregio’s Zwolle en Twente: verbonden met de regio

  Onder MarketingOost, de regio- en stadsmarketingorganisatie voor Oost-Nederland, vallen de congresbureaus Congresregio Zwolle en Congresregio Twente. Zij vertegenwoordigen hier gevestigde congres- en vergaderlocaties en toeleveranciers. Hoewel de regio’s verschillend zijn, trekken ze veel samen op. En dat biedt de boeker veel voordelen.